Monday, June 15, 2015

#8 Yaoi...Pernah Tengok Tak...?

Haiiiiii....;-P


[Mode : Bermalas-malas sebelum Puasa & Sambil Tengok Anime Yaoi...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Amir nak bagi tahu satu rahsia kat korang...sebenarnyer Amir nie peminat tegar (bukan penyanyi budak Indon tu...k...) Manga (komik jepun) & Anime (kartun jepun)...and Amir pasti tak miss baca Manga atau tonton Anime jika ader maser terluang (even my favorite channel kat ASTRO adalah Animax)...

But that is not my point here...My point is...Korang pernah dengar atau baca Manga (komik jepun) atau tonton Anime (kartun jepun) bergenre Yaoi tak...?


Yaoi...Shining Bright Like A Diamonds

If korang tak pernah...then nie terms yang Amir ambil dari wikipedia :
Yaoi, also known as Boys' Love (BL), is a Japanese genre of fictional media focusing on romantic or sexual relationships between male characters, aimed at a female audience and usually created by female authors. Although yaoi is primarily aimed at a female audience, the genre also attracts some male reader.
So Amir malas nak citer and nak type panjang-panjang...so this time Amir nak kongsikan dua Anime Yaoi yang Amir tengok baru-baru nie...boleh lah korang tengok (kalau minat lah) sebelum ketibaan puasa nie...hihihi...*jahat giler ketawa Amir....

Ok...so Anime Yaoi pertama yang Amir nak kongsikan ialah...

1. Tight Rope (タイトロープ Taito Rōpu)

video

Tight Rope OVA Episode 1

video

Tight Rope OVA Episode 2

And Anime Yaoi Kedua yang Amir nak kongsikan kat korang ialah...

2. A Foreign Love Affair (異国色恋浪漫譚 Ikoku Irokoi Romantan)


video


A Foreign Love Affair OVA Episode 1

video

A Foreign Love Affair OVA Episode 2


Amir harap korang enjoy dengan Anime-Anime Yaoi nie k...itupun kalau korang intrested lah...huhuhu...;-P


P/S: Amir ada beberapa judul lagi Anime Yaoi dalam simpanan Amir...Tengok lah nanti lepas-lepas raya ke Amir kongsi lagi k...;-P



Byeee...<3

Wednesday, June 10, 2015

#7 Outstation...Vacation...?!

Haiiiiii....;-P


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Cryptic tak tajuk kat atas...huhuhu...Well, Last week early Jun...Amir and some of my office mate kena pi Pantai Timur untuk buat kerja-kerja luar...and of course ianya sangat memenatkan...I mean, banyak betul discussion and kerja-kerja pemantauan yang perlu dilakukan...its to much for my brains and I hate it...:-(

Hakikatnya walaupun Amir stress gila dengan kerja yang tak pernah-pernah berhenti nie...Amir still feel good about my life...I mean literally...agaknya selepas melihat kami nie bekerja bertungkus lumus and dapat siapkan dokumen-dokumen pemantauan lebih cepat dari yang di jangka...akhirnya bos Amir give a suggestion to us...

Mr. Bos : Oleh sebab hangpa semua dapat siapkan kerja lebih cepat dari yang dijangka..
                 and ada masa terluang lagi...why not all of us pergi bercuti ke Pulau Perhentian...
                 and it's my treat....

All Of Us : Wohoo...TQ Mr Bos...


Amir : I feel good...*dalam hati ler....



Wohoo...It's Feel Good....
So aper lagik...kemas-kemas bag...and standby nak gi Pulau Perhentian lah...And it's really not in my Mind...dari Outstation yang stress...boleh plak bertukar ke Vacation yang relax...so in this thread...Amir nak story pasal unplanned Vacation nie...So Pulau Perhentian...here I come...


Perhentian Island...We All Stay Kat Perhentian Besar...

Oleh sebab kami nie main nak pi vacation jer without proper planned...cuak juga raser coz takut tiada penginapan especially time cuti sekolah nie....but luckily one of our colleague ader cousin yang jadi travel agents...so we all deal dengan die...and we got 3 days 2 night stay at Arwana Perhentian Resort, Pulau Perhentian Besar...


Arwana Resort At Perhentian Besar

1st day trip

So hari pertama kami bermula dengan bergerak ke Jeti Kuala Besut...dari tempat kami bertugas...it's take around 1 and half hours to get there...sampai di Jeti Kuala Besut waktu dah masuk tengah hari...so aper lagik...isi perut dulu...we all lunch kat area jeti jer...

Dah Sampai Pun Jeti...Tak Sabau nie...hihihi...

Selepas Lunch...and some solat Jamak Qasar...around 2 pm we move to Pulau Perhentian Besar...and paling best, we all naik bot besar...kalau naik bot kecil, mampuih la cek melambung-lambung dalam bot...huhuhu...so it's take around 1 hour to get to the Arwana resort...

After Check in kat Arwana...benda pertama yang Amir Buat adalah go to the beach...but sadly...beach depat Arwana tak cantik sgt...:-( I mean, beach agak kotor dan laut pun tak beberapa beautiful...so mula-mula ingat nak mandi laut...terpaksa ditukar dengan mandi swimming pool jerk...lantaklah...yang penting second day trip Amir akan pi 1 day snorkeling trip...huhuhu...;-P

Wohoo...We Gettin' There...
The Beach Look Beautiful...Tapi...Hmm...
So malam tu lepas dinner kat Arwana... which is ok for me...the meals not too good or not too bad...Amir terus tido tak sedar diri...hihihi...;-P

2nd day trip

Hari kedua paling best for me coz Amir pergi snorkeling...huhuhu...so kami punya brother boatman (Yang macho lagi menawan...muka ader iras-iras Shukri Yahya hihihi ;-P) mula-mula bawa kami training snorkeling kat area beach for water-confident session di Pulau Perhentian Kecil which Amir tak ingat nama tempat tu...

Muka Brother Boatman Kami Memang ader Iras-Iras Shukri Yahya...Serious...Amir Tak Tipu ;-)

And selepas sejam kami di bawa ke Turtle Point Bay untuk melihat penyu...tapi penyu punyalah jauh ke dalam...nampak kecik ajer...nak suruh Amir selam ke dalam...tak mau den...nafas tak cukup bro...huhuhu... boatman ader cakap kalau kita tunggu lamer, penyu akan naik ke permukaan untuk bernafas...tapi Amir tunggu tak naik-naik pun...

Nampak Tak Penyu Kat Dengan Bawah Bayang-Bayang Bot Tu...?

Selepas tengok penyu yang tak timbul-timbul tu...kami bertukar ke tempat Coral and Fish Point di Teluk Keke plak...kat sini lama skit...kami tengok coral ngan fish kat sini sampai tengah hari...so puas lah tengok Coral yang dicipta oleh Maha Pencipta yang sangat cantik....Ikan yang berwarna-warni...and Lucky for me...Amir nampak Nemo...huhuhu...

Beautiful Rite...? Capture It With My GoPro Hero 4... ;-)

Selepas tengok Coral...boatman hantar balik kami ke resort untuk lunch and Solat...so kami start balik trip snorkeling dalam pukul 2.30pm...so next point kami ke Shark Point...nak tengok Jerung katanya...bila sampai di Shark Point, Amir dengan confident nya terjun dari boat tak pakai life jacket...huhuhu...kaedahnya nak tunjuk pandai berenang lah tu...and then bila dah terjun Amir tengok Jerung betul-betul ada kat bawah kaki...aper lagik lintang pukang berenang balik ke bot terkezut...huhuhu...;-p

Confident Bro...Amir Terjun Tak Pakai Life Jacket...;-P

And after that...lepas bersnorkeling dengan jerung sambil tengok coral...boatman bawa kami ke kawasan Air Berani some sort of water spring...untuk membilas badan dengan air bukit yang sangat sejuk...mengigil tau...huhuhu..;-)

Lastly, bro boatman yang macho hantar kami pulang ke resort...so aper lagik kawan-kawan Amir yang pompuan mengeletis nak bergambau dengan brother boatman yang iras-iras Shukri Yahya tu...Hello, Amir yang patut mengeletis bergambar dengan bro boatman tu tau...huhuhu...matilah berangan....but sadly, my GoPro habis bateri...tak dapat lah Amir bergambar dengan bro tu...cis...sakit hati tul...:-(

3rd day trip

Hari ketiga takder aktiviti yang besar sangat Amir lakukan...coz tengah hari dah nak kene check out...so Amir ambil kesempatan pagi tu dengan office mate kami charter boat ke Windmill di Pulau Perhentian Kecil untuk bergambar-gambar....ingat dapat brother boatman Shukri Yahya semalam...tapi hampeh...dapat pakcik plak...cis, hampa sungguh hatiku...huhuhu...

Beautiful Windmill Area...

After bergambau puas-puas...kami balik Arwana Resort...pek beg, lunch and check out...Kami balik dengan bot yang bawa kami datang hari tu ke Jeti Kuala Besut...so untuk unplanned vacation nie...Amir rase bertuah sebab...setelah bertungkus lumus buat kerja...Mr. Bos dengan bermurah hatinya sponsor kami everything kat situ....full package siap snorkeling bagai lagik...so TQ Mr Bos...and kalau ader outstation plus unplanned vacation...jemput-jemput lah Amir lagi ek, I'll do it for sure...huhuhu...coz kalo nak tunggu Amir sendiri pi Pulau Perhentian nie...haram, tah bila maser lah nak pi...

Outstation...Vacation...? I'll Do It...Mr Bos...If You Treat Me Like This Again...huhuhu...;-P



Byeee.....<3