Tuesday, February 9, 2016

#19 I Don't Like It...Another Amir Facts...

Haiiiiii....;-P


[Mode : Duh...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Well, Amir nak ucapkan Happy Chinese New Year pada readers yang menyambut Chinese New Year....eh, ader ker...? Hihihihi...;-P

Rite...in this post....Amir akan continued sikit tentang diri Amir....but this time Amir akan kongsikan tentang perkara yang Amir tak minat plak....atau pun sesuatu perkara yang membuat Amir bengang dan rasa macam what the hell...

Ok...tanpa membuang masa...let's know aper yang Amir tak gemar kan nie....

Let's Get It Started...

1. Amir tak suke makanan yang berbau yang tak berapa enak di hidung nie...seperti cencaluk *matilah orang Melaka tak minat cencaluk, tempoyak....jering dan petai....mesti ada yang cakap, itu kan semua makanan tradisi orang Melayu...meh, still don't like it...

2. Amir tak minat makan durian dan ciku....buah-buahan tempatan yang lain Amir akan bedal jer....hehehe...Amir tak minat dengan durian bukan pasal bau buah tu ek....Amir ader kes masa kecil yang melibatkan buah durian...di mana Mak Amir menceritakan yang Amir pernah kene hempap dengan buah durian...so since that time....Amir dah mcm fobia plak dengan durian nie...;-P

3. Tak suka makan ikan darat kecuali ikan keli...huhuhu...itupun belajar makan ikan keli masa bercouple dengan Mr H dulu...kalo tak jgn harap nak makan ikan darat nie...

4. Tak suka cuaca panas...sebab tu Amir nak sgt dipindahkan ke tempat Kidd tu...hehehe...

5. Ini yang PALING Amir tak gemar...Amir tak suker LIPAS....that's it....I'm done with that things...

6. Amir paling tak suke bile rumah atau meja Amir kat ofis Amir bersepah...to put this thing simple....Amir tak suka sifat pengotor dan suka bersepah-sepah nie....thats why rumah Amir sentiasa berkemas dan tersusun rapi...Amir memang pantang sifat pengotor tak tentu hala nie...kalau time belajar dulu...sanggup nie cari rakan sebilik yang jenis pembersih nie jugak...coz you know lah lelaki str8 nie....susah nak jumper yang jenis pembersih nie...Nasib baiklah masa dah masuk 2nd sem....Amir dah sebilik dengan my-ex Mr H tu....die tu pembersih orgnyer yer....hehehe...

7. Amir tak suka bangun lewat....yes...even hari cuti pun Amir bangkit awal...biasernyer lepas subuh Amir jarang tidur balik....except time Amir sakit....tapi bile dah bangkit awal tu mula lah kang bile lepas zohor wajib sambung tido jadi ulau sawa balik....hehehe...

Dapat Tido Tengah Hari Camni kan Best....;-P

8. Amir tak suke makan lepas pukul 11 malam....yes kalau ader member-member Amir ajak lepak kedai mamak lepas pukul 11 malam...conform Amir tak ikut....kalau ikut sekali pun Amir akan minum ajer...makan...bolayan....

9. Amir tak suker orang yang moody tak tentu pasal...terutama kalau die ada masalah...pastu orang lain yang jadi mangsa dengan sikap moody die tu...maaf cakaplah, perkara nie selalunyer orang pompuan lah berperangai moody tak tentu pasal..I know ianya melibat kan hormon yang tak stabil...tapi really girls, jgn lah jadikan orang lain sebagai mangsanya...PS : perkara nie selalu terjadi kat Amir sebab bos Amir tu pompuan...and that's why Amir tak suker pompuan jadik ketua nie...emotional tak tentu pasal...huh...

10. Amir tak suka orang yang bermuka-muka nie...depan cakap lain....belakang cakap lain...dan juga Amir tak suka orang yang kipas- mengipas nie....kalau ada staff bawah Amir yang start mengipas Amir....conform Amir akan reject awal-awal...tapi selalunyer, Amir kalo ader staff bawah baru masuk kerja or pindah ke department Amir...Amir akan warning awal-awal bahawa sebarang budaya kipas-mengipas tidak akan dilayan sama sekali... 

11. Amir paling tak suka orang yang gemar menghina dengan kekurangan dan masalah yang dihadapi oleh orang lain.. kita patut bersyukur dengan aper yang kita ader...dan tak perlulah kita nak cakap orang tu gemuk lah....itam lah...pendek lah...boroi lah...tua lah...berpenyakit lah....I mean, what the hell...ko tu manusia perfect ker sampai nak memperkecilkan orang lain...benda nie selalu berlaku kat PLU yang bajet meletup...kalau kita tak suker kan org tu...sebab die bukan taste kita...kita cakap lah elok-elok...yang kita nak kawan jer dengan die...dan tunjukkan kesungguhan yang kita nak berkawan dengan dia...jgn lah kita suka menghina orang lain...*sigh...

12. Tak suker tengok orang / couple bermanja-manja...jeles...hahaha...*mampuih lah kene bahan jap lagi....:-P (Actually bukan tak suker pun....cumer jelous jer....kikiki)

Jeles tul tengok situasti camni...;-P

Orait itu sahaja benda yang I Don't Like it....yang menjadi sebahagian daripada sifat Amir nie...so sebagai bonus....Amir kongsikan kan Anime Yaoi Kirepapa OVA 1 & 2 dengan english sub....serta animation PLU story bertajuk Dirty Paws kat semua...

Yaoi - Kirepapa & Animation - Dirty Paws

video

Kirepapa OVA Episode 1 (English Sub)

video

Kirepapa OVA Episode 2 (English Sub)

video

Animation - Dirty Paws

Amir harap korang enjoy dengan Yaoi - Kirepapa & Animation - Dirty Paws nie k...itupun kalau korang intrested lah...huhuhu...;-P


Byeee...<3