Sunday, December 18, 2016

#29 We R Who We R....rite...?!

Haiiiiii....;-P


[Mode : Let's Do The Test...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Amir ujung-ujung tahun nie lagi banyak kerja nak di settlekan...sampai nak kuar dengan En Mel pun tak berape nak sempat....merajuk mamat tu...hehehe...Nasib Baik Amir pandai pujuk....;-P


I Am A Persuader...Am I...? 
Pada Amir...kita adalah siapa diri kita...kekadang biler Amir baca post kengkawan...terlalu banyak nyer complicated yang berlaku dalam dunia PLU nie...I mean...we all looking for love...and it's hard to find someone that can love us...the way we are....ader yang terpaksa menipu untuk meneruskan sisa-sisa hidup sebagai PLU nie *cewah....It's not right, but it's okey...bak kata mendiang Whitney Houston kan...

And ader yang terpaksa duduk didalam closet...sebab nak menjaga maruah dan nama keluarga...and again...It's okay...as long as you don't do something drastic...tak perlu lah ishtihar yang diri nie Ateis and Gay just to express yourself...stay in the closet...if it's make you comfortable...

Ader yang tak suker dengan cara penulisan kita....sebab anggap kita nie dah melampau dan agama pun tak ajar begitu....but then again...who we are to be judge...Let's Yang Maha Esa jer judge kita...kan kita dipertanggungjawabkan dengan setiap aper yang kita buat....separate love not hate...ok...make some noise guys....;-P



Ready To Make A Noise...
Aper yang Amir tulis kat sini adalah satu perkongsian hidup Amir terhadap masyarakat yang sekepala dengan Amir...yang di mana di dunia nyata...Amir terpaksa menyorok didalam 'Almari' dan di dunia maya nie lah...Amir dan kengkawan semua...menempatkan diri untuk meluahkan segalanya yang terbuku di benak fikiran ini...*gaytuh ayat...tak bole blah...huhuhu...;-P

Yang penting...we are not the bad guy...we just insan kerdil yang berjuang untuk meneruskan sisa-sisa hidup nie....and we deserve a happy ending...like a fairy tale...or if not...sebahagia yang boleh jer...and we doesn't expect much...k...face it...;-)

Oklah...stop melalut...So back to the real story....in this post....Amir nak kongsikan satu personality test yang Amir buat baru-baru nie...benda-benda macam nie bukannyer khurafat....tapi lebih kepada ujian psikologi kita....sebab kekadang tu kita bukannyer kenal diri kita sangat....so ujian-ujian psikologi macam nie lah yang boleh membantu kita....kita buang maner-maner sifat yang buruk dan kekalkan maner-maner sifat yang baik....so, here we goes...

Sila perhatikan satu gambarajah abstrak pokok di bawah nie and tanpa membuang masa...terus lah pilih salah satu yerk...


Pilih...Jangan Tak Pilih....
Ok...mengkeme semua dah pilih....? Kalau udah....nie lah jawapan nyer....


Nombor 1

Anda seorang yang pemurah dan bermoral. Anda selalu berusaha membaiki diri. Bercita-cita besar dan mempunyai standard yang tinggi. Orang lain mungkin merasakan susah berkomunikasi dengan anda, tetapi bagi anda, sebenarnya susah untuk anda menjadi diri sendiri. Anda bekerja dengan sangat kuat tetapi tidak mementingkan diri. Anda bekerja kerana anda ingin mengubah dunia. Anda berkemampuan untuk mencintai orang sehingga mereka menyakiti anda. Sekalipun demikian, anda akan masih menyintainya. Hanya sedikit orang yang dapat menghargai segala yang anda lakukan. 

Nombor 2

Anda seorang yang menyeronokkan dan jujur. Anda sangat bertanggungjawab dan suka menjaga orang lain. Anda percaya bahawa kita perlu sentiasa bersikap jujur dalam setiap pekerjaan. Anda mempunyai personaliti yang baik dan orang akan cepat mempercayai anda. Anda juga bijak serta cepat berfikir. Sentiasa ada cerita menarik untuk anda kongsikan.

Nombor 3

Anda seorang yang bijak dan suka berfikir. Anda adalah pemikir yang hebat. Bagi anda, akal fikiran dan idea adalah sangat penting. Anda suka berfikir mengenai teori dan pandangan anda berseorangan. Anda juga jenis orang yang introvert. Anda hanya dapat menyesuaikan diri dengan orang yang suka berfikir dan belajar seperti anda. Anda juga banyak berfikir tentang moraliti. Sentiasa cuba melakukan yang elok pada fikiran anda, sekalipun majoriti menentang anda.

Nombor 4

Anda seorang yang perseptif dan berfalsafah. Anda unik dan berbeza dengan orang lain. Anda juga seorang yang mengikut naluri dan aneh sedikit. Selalu disalahanggap oleh orang lain, dan ianya menyakitkan hati anda. Anda perlukan ruang untuk diri anda. Kreativiti anda perlu diasah, dan ianya memerlukan anda menghormati orang lain. Anda adalah orang yang dapat melihat baik dan buruk dalam hidup dengan jelas. Anda sangat emosional.

Nombor 5

Anda jenis yang yakin dan menguasai keadaan. Anda sangat berdikari. Prinsip hidup anda 'Saya akan lakukan dengan cara saya'. Anda seorang yang bergantung pada diri sendiri dan tahu bagaimana untuk menjadi tabah pada diri sendiri dan orang yang anda cintai. Anda cukup tahu apa yang anda nak dan anda tidak takut untuk mengejar impian anda. Satu perkara yang anda perlukan dari orang lain ialah kejujuran. Anda juga cukup kuat untuk menerima kebenaran. 

Nombor 6

Anda seorang yan baik dan sensitif. Orang lain cepat dapat bergaul dengan anda. Anda mempunyai ramai rakan dan suka membantu mereka. Anda mempunyai aura yang baik sehingga semua orang gembira untuk berada di sisi anda. Setiap hari, anda memikirkan cara memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik. Anda mahu menjadi lebih menarik, tersendiri dan unik. Lebih daripada orang lain di dunia, anda sangat memerlukan cinta. Malah termasuk mencintai orang yang tidak mencintai anda.

Nombor 7

Anda seorang yang ceria dan sentiasa gembira. Anda sangat sensitif tetapi juga sangat memahami. Anda pendengar yang baik dan tahu untuk tidak bersikap menyebelahi sesiapa. Anda lebih terbuka dengan orang yang baru anda kenali dan di majlis-majlis. Anda sangat kebal daripada stress dan sangat jarang untuk merasa bimbang. Kebiasaaannya, anda sentiasa relaks. Anda sentiasa ada masa untuk berseronok dan tidak hilang tujuan.

Nombor 8

Anda seorang yang menawan dan bertenaga. Anda seorang yang menyeronokkan dan tahu untuk membuatkan orang ketawa. Anda sentiasa tenang dan selesa menjalani kehidupan anda. Anda seorang spontan dan enthusiastic. Tidak pernah mengatakan tidak kepada cabaran baru. Biasanya anda akan mengejutkan orang sekeliling anda pada akhirnya. Tetapi, itulah anda. Sentiasa menjadi diri sendiri. Mempunyai banyak minat dan jika menunjukkan minat pada sesuatu, anda akan cuba buat dengan sebaik mungkin.

Nombor 9

Anda seorang yang optimistik dan bernasib baik. Anda percaya bahawa hidup adalah satu anugerah dan sentiasa cuba untuk mencapai sebanyak mungkin dan meletakkan anugerah ini pada tempat yang sepatutnya. Anda sangat bangga dengan pencapaian anda. Anda juga sentiasa bersedia untuk setia dengan orang yang anda sayang. Anda mempunyai pendekatan hidup yang sihat. Anda gunakan sebarang peluang untuk memaafkan, terus belajar dan membesar kerana anda percaya hidup adalah terlalu pendek untuk membiarkan ianya berlalu begitu sahaja.

Hah...ade kene mengene tak dengan diri mengkema...well, Amir punyer adalah Nombor....? Hihihi biarlah rahsia dulu....kalau nak tahu gak tanyer lah kat ruang komen tu...and tengoklah kalau Amir nak bagi jawapannyer....hihihi...*Larikkkkk....

By the way....En Mel No 8....dan Amir raser 90% adalah betul....sebab macam tu lah perangai En Mel...huhuhu...*matila kalau En Mel bacer post nie sebab pecah rahsia....;-P

Oh...by the way....layan lah video nie ek....;-P


video


Psst : Sedih betul Running Man nak tamat siaran nye penghujung Januari 2017 nanti...uhuk...uhuk...uhuk...;-(





Byeeee...;-P