Monday, June 15, 2015

#8 Yaoi...Pernah Tengok Tak...?

Haiiiiii....;-P


[Mode : Bermalas-malas sebelum Puasa & Sambil Tengok Anime Yaoi...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Amir nak bagi tahu satu rahsia kat korang...sebenarnyer Amir nie peminat tegar (bukan penyanyi budak Indon tu...k...) Manga (komik jepun) & Anime (kartun jepun)...and Amir pasti tak miss baca Manga atau tonton Anime jika ader maser terluang (even my favorite channel kat ASTRO adalah Animax)...

But that is not my point here...My point is...Korang pernah dengar atau baca Manga (komik jepun) atau tonton Anime (kartun jepun) bergenre Yaoi tak...?


Yaoi...Shining Bright Like A Diamonds

If korang tak pernah...then nie terms yang Amir ambil dari wikipedia :
Yaoi, also known as Boys' Love (BL), is a Japanese genre of fictional media focusing on romantic or sexual relationships between male characters, aimed at a female audience and usually created by female authors. Although yaoi is primarily aimed at a female audience, the genre also attracts some male reader.
So Amir malas nak citer and nak type panjang-panjang...so this time Amir nak kongsikan dua Anime Yaoi yang Amir tengok baru-baru nie...boleh lah korang tengok (kalau minat lah) sebelum ketibaan puasa nie...hihihi...*jahat giler ketawa Amir....

Ok...so Anime Yaoi pertama yang Amir nak kongsikan ialah...

1. Tight Rope (タイトロープ Taito Rōpu)

video

Tight Rope OVA Episode 1

video

Tight Rope OVA Episode 2

And Anime Yaoi Kedua yang Amir nak kongsikan kat korang ialah...

2. A Foreign Love Affair (異国色恋浪漫譚 Ikoku Irokoi Romantan)


video


A Foreign Love Affair OVA Episode 1

video

A Foreign Love Affair OVA Episode 2


Amir harap korang enjoy dengan Anime-Anime Yaoi nie k...itupun kalau korang intrested lah...huhuhu...;-P


P/S: Amir ada beberapa judul lagi Anime Yaoi dalam simpanan Amir...Tengok lah nanti lepas-lepas raya ke Amir kongsi lagi k...;-P



Byeee...<3

15 comments:

  1. Tak pernah minat layan anime kecuali Dragon Ball,Doraemon,Shin Chan zaman budak2 dulu..ekeke

    Bulan lepas tergerak nak tengok Koisuru Boukun tetiba jadi ketagih layan yaoi dan anime..hahahaha..setakat ni dah tengok Koisuru Boukun,Maiden Rose dan Kirepapa.

    Koisuru Boukun layan 3x sebab terlalu best dan kelakar.

    Apa yang aku perasan watak yaoi agak feminine dari segi features diaorang..kurus,tinggi dan 'cantik'..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...anime yang Kamen minat tu pun Amir layan gak...;-P

      Wah, Kamen layan Koisuru Boukun gak...Amir ingat nak upload kat sini sekali utk post nie...tapi malas tul nak tunggu die upload...best giler kan Koisuru Boukun...

      Kirepapa pun Amir pernah tgk...tapi Maiden Rose Amir tak pernah tgk lagik...

      Watak Yaoi nie biasernyer dilukis oleh perempuan dan target audiences sebenarnya utk perempuan...so tak heran lah lukisan dier nampak mcm feminine skit...

      Delete
  2. Sebab yaoi nie ...semangat nak berbf menebal .. walau pada hakikat nya realiti dunia PLU jauh panggang dari yaoi .. kehkeh .. still I love yaoi ...:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir pun samer dengan Nu'man...tgk Yaoi nie menyebabkan perasaan tu berputik...kikiki...;-P

      Takper Nu'man...ader jodoh tu nanti...;-)

      Delete
  3. Aku x minat Yaoi tp suka Bara.. sbb Bara lebih brsifat 'maskulin'.. Yaoi pula lukisan x lawa n hensem (d mata aku)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mr Putera...thanx 4 da comment..appreciate it...;-)

      Yap...genre bara lebih bersifat maskulin sebab setahu Amir...target audiens die more to PLU readers...;-)

      Delete
  4. cerita yaoi yyang pertama aku tengok cerita Viewfinder.... cerita tu jadi cerita fav aku smpai skrng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohayo daiki-chan...thanx 4 da comment...

      Amir pun pernah tgk Viewfinder....and I love it too...;-)

      Delete
    2. aku pun penah tengok gak Viewfinder, siap download save kat phone lagi.

      selamat berpuasa mir :D

      Delete
    3. Wohoo...ramai gak peminat Viewfinder ek...;-P

      Selamat berpuasa gak Nov...;-)

      Delete
  5. aku dah layan banyak yaoi.. siap ada account lagi untuk website yaoi tu..hehe.. selamat berpuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mr Mike...:-)

      Huhuhu...nie mesti peminat tegar Yaoi nie....well, selamt berpuasa to you to...;-)

      Delete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Yeah me too,but saya lagi suka yg sweet or more kepada shounen ai mcm love stage(this one my fav) ,gakuen heaven or sukisho ...nnt update la list dia amir..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yap...shonen ai...lebih kepada love story...Amir minat gak...

      Ok jer Adam...nanti Amir update lagi k...;-)

      Delete