Monday, May 15, 2017

#32 Yeah....I Feel It Coming....

Haiiiiii....;-P


[Mode : It is official...]


Hai guys...what's up..? Ok tak mengkeme punyer kehidupan...ader benda baru muncul? Or ader yang dah dr status single ker status berpacaran...Hehehe....Lamer giler Amir tak update blog...dah penuh dah sawang kat sini...yerklah...sibuk jer memanjang...lepas satu hal kerja....datang satu hal lagik....poning den memikirkan nya...



Ok bro...let's straight to the point....Pada hujung bulan April hari tu...to be exactly 25th April 2017 (Tuesday) adalah tarikh keramat bagi Amir...why..? Because...on that day...Amir and En Mel...we are together officially....yeah...kami dah declare...dan by the end of this May...En Mel...akan masuk duduk sekali kat umah Amir nie...so ader lah peneman Amir nanti...ader lah orang yang Amir bole buat gaduh-gaduh manja gituh...hehehe...and aderlah orang yg Amir boleh give and take...share with each others...harap-harap boleh kongsi susah dan senang...I hope so...ok....and by the way, now Amir nak kongsikan Picture En Mel...yang Amir sensored kan yer...;-P


En Mel sibuk main phone...;-P

Lepak Mengeteh dengan En Mel...;-P

Ujung bulan 4 hari tu masa 27hb...kami dating secara officially as a couple....takder per pun yang kami buat melainkan kami tengok Movie Guardian Of The Galaxy 2 and dinner kat Seoul Garden di IOI City Mall, Putrajaya....



Our Movie times together...

Our Dinner at Seoul Garden
Ok guys....Amir luper nak kasik tahu kat uolls semua yang En Mel nie sebenarnye ader bakat melukis...so abis jer movie tu die lukiskan Watak Star Lord bg kat Amir...;-P


My En Mel's Star Lord
Yes...I feel it coming...Amir raser happy...and tak tahu nak describe macam maner kat mengkeme semua...mungkin saper-saper yg dah pernah atau tengah bercouple tu boleh describe kot...hehehe...Whateverpun...Amir malas nak menulis panjang-panjang...enough with this short post...to let uoll's know what had happened...k....


Byeee....;-P

Tuesday, January 24, 2017

#31 I Can't Breath...

Haiiiiii....;-P


[Mode : My Heart...It's...I Don't Know...]




Hai guys...what's up..? Nothing much to said but...My heart...it's feel weird...and at the same time...I'm confuse...Yeah, I know...confusion is part of it...and that's how you find out if something is there...especially when you are dealing with emotions....but emotions are never black and white...we cannot predict it...they are just like symptoms...You lose your breath every time he enter a room...your heart beats faster when he walks by...your skin tingle when he near you close enough to feel his breath...but love...around this corner of time...? I just don't know...I can't breath...What should I do Guys...? Should I move forward with it...and make it happen...or should I stay...and wait a little bit longer....Oh God, help me please...

Come To Me
In The Night Of Hours
I Will Wait For You...

And I Can't Sleep

Cause Thoughts Devour
Thoughts Of You Consume...

I Can't Help But Love You

Even Though I Try Not To...
I Can't Help But Want You
I Know That I'd Die Without You...

Stay With Me A Little Longer

I Will Wait For You...

Shadows Creep 

And Want Grows Stronger
Deeper Than The Truth...

I Can't Help But Love You

Even Though I Try Not To...
I Can't Help But Want You
I Know That I'd Die Without You...

I Can't Help But Be Wrong In The Dark

Cause I'm Overcome In This War Of Hearts...
I Can't Help But Want Oceans To Part
Cause I'm Overcome In This War Of Hearts...

I Can't Help But Love You

Even Though I Try Not To...
I Can't Help But Want You
I Know That I'd Die Without You...

I Can't Help But Be Wrong In The Dark

Cause I'm Overcome In This War Of Hearts...
I Can't Help But Want Oceans To Part
Cause I'm Overcome In This War Of Hearts...


 I Really Want This...But I'm Lost....


Byeeee....


PSST : Sorry Guys...don't get me wrong...but me and En Mel...we are okay...just that he want us to move forward...make this so called 'relationship' official and take it to the next level...but Me...? I'm afraid...that I can't make it...to give a piece of my heart to him...to make a commitment...I'm too afraid with the history of my past relationships...maybe I need more time...but again at the same time I really want those love...and that's make my heart like having a war right now...I don't know what to do...I'm lost...I really can't breath...



Tuesday, January 10, 2017

#30 Himnaeseyo...Ganbatte...Caiyoo...!!!

Haiiiiii....;-P


[Mode : Berusahalah...]


You want a hot body? You want a Bugatti?
You want a Maserati? You better work bit*h
You want a Lamborghini? Sippin' martinis?
Look hot in a speedo? You better work bit*h
You wanna live fancy? Live in a big mansion?
Party in France?
You better work bit*h, you better work bit*h
You better work bit*h, you better work bit*h
Now get to work bit*h!



Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Selamat Tahun baru buat semua yang membaca blog nan sendu Amir nie...huhuhu....So Amir wish to all readers...


╔═════════════════════╗
╠''▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂'╣
║▀██▀─▀█▀╔══╗╔═╗╔═╗╔╦╗║
║─██▄▄▄█─║╔╗║║╬║║╬║║║║║
║─██───█─║╔╗║║╔╝║╔╝╠╗║║
║▄██▄─▄█▄╚╝╚╝╚╝─╚╝─╚═╝║
╠''▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂'╣
╠═════════════════════╣
║▀██▄─▀█▀╔══╗╔╗╔╗╔╗═══║
║─██▀▄─█─║║═╣║╚╝╚╝║═══║
║─██─▀▄█─║║═╣╚╗╔╗╔╝═══║
║▄██▄─▀█─╚══╝─╚╝╚╝════║
╠''▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂▂ ▃ ▅ ▆ ▇ ▆ ▅ ▃ ▂'╣
╠═════════════════════╣
║▀█▄──▄█▀─╔══╗╔══╗╔═╗═║
║─▀█▄▄█▀──║║═╣║╔╗║║╔╝═║
║───██────║║═╣║╔╗║║║══║
║──▄██▄───╚══╝╚╝╚╝╚╝══║
╚═════════════════════╝
 

And A flying Kiss To All....Well, adakah azam mengkeme semua telah tercapai tahun lepas....? Ape plak azam tahun nie ek...?

Well...to be honest...banyak benda yang Amir nak kongsikan...untuk tahun 2016 yang lepas...ader yang ok ader yang tak...but seriously...masa memang tak mengizinkan...lagipun barang yang lamer usah dikenang....huhuhu...(Actually banyak azam tak tercapai...;-P) so...let's move on ok....concentrate dengan azam yang perlu dibuat untuk Tahun 2017 ini...


Happy New Year...And Flying Kiss To All My Readers...;-)

So semestinya ader beberaper benda yang Amir nak achieve pada tahun nie...dan yang paling penting seperti tajuk kat atas tu...I need to works more....like that britney spears song above...;-P So let's rangkumkan azam dan jugak perkara yang Amir nak buat bagi tahun 2017 nie yer....;-)


Chajatda Nae Sarang Naega Chatdeon Saram....
(Aku Menemui Cintaku...Orang Yang Ku Cari...)

Tahun 2017 nie...Amir raser Amir telah menemui orang yang boleh menyayangi Amir...dengan seadanya....I mean...all of you dah aware dengan saper kah orang tersebut...huhuhu....cumer until now...we are not officially declare....tapi bunga-bunga ke arah itu dah ader....

What are actually yang buat Amir suker dengan En Mel nie....kami sekepala...terutama dalam banyak hal...even it is about works....dan yang paling penting bagi Amir...dalam perhubungan nie mesti ader give and take...tak boleh datang dari sebelah pihak ajer....and lucky me....En Mel memang sebegitu....for example, let's talk about dinner....sometimes Amir bayar...and sometimes En Mel yang bayar...and kalau naik keter Amir....segala minyak and tol En Mel bayar...and begitu sebaliknyer....itu baru bab materialistik....blum bab lain lagi...*eh...

So In The End....untuk tahun ini jika kami declare (I will tell all of you if its happen)....Amir akan berazam untuk menyayangi hubungan ini sebaik yang mungkin...and I hope that i can be a good partner to him...so skang nie kami punyer hubungan seolah-olah seperti dalam tiga gambar nie yer...#ImagineIt....







So Get it...? Dah Imagine bagai dah...? kekeke ;-P

Kin O Eru No Wa Hari De Ana Hori O Suru You Da...Kin O Tsukau No Wa Mizu Ga Suna Ni Shimikomu Youda...
(Mendapatkan Wang Umpama Mengorek Tanah Dengan Jarum...Berbelanja Wang Ibarat Mencurahkan Air Ke Tanah...)

So semestinya mengkeme semua pelik dengan kata-kata bidalan Jepun tu kan...hehehe...sajer jer Amir petik kata pepatah Jepun tu...yerlah...kita nie kekadang jadik hamba duit tanpa kita sedar....sampai kita lupakan nilai-nilai kemanusian....yerlah...duit itu penting tapi jangan lah kita jadik hamba duit yer....

Setelah Amir memerhatikan kata pepatah tu...Amir decide untuk tahun ini Amir akan kurangkan sifat workaholic Amir nie...biarlah Amir terima sahaja Rezeki yang telah ditetapkan Tuhan untuk Amir setelah Amir berusaha seboleh mungkin...yang penting bukan rezeki haram...dan bukan mengambil hak orang lain...so works hard...but take it easy and rileks...



Rileks and Take It Easy...
Amir jugak akan cube menambah simpanan Amir ini...sebab Amir nak start beli umah...takut bile dah sampai masa Amir berlaki..*eh...berkahwin (kalau lah...tapi macam tak jer) nanti...Amir dah ader teratak untuk Amir berteduh...tapikan...umah-umah kat area Lembah Klang nie cekik dara sungguh tau...sakit hati betul dengan orang yang berkuasa...tak lakukan sesuatu untuk mengawal harga-harga umah nie....:-(

Kesihatan Itu Penting...


So tahun nie jugak Amir berazam nak kerapkan jadual ke Gym...and pakse En Mel pi sekali ke Gym...for you information...En Mel memang malas skit ikut Amir pi bersenam...kene paksa baru ikut...die cakap cukup dah die bersenam dengan bermain futsal dier tu...


So Amir akan tambahkan usaha Amir untuk mempertingkatkan lagi kesihatan Amir...coz tanpa kesihatan yang baik....Apa takkan dapat achieve apa yang Amir hajatkan...yer...Amir tahu yang kesihatan tu perkara subjektif...tapi tak salah kan kalau berusaha...


Dan Amir juga pada kawan-kawan yang sakit moga-moga disembuhkan Tuhan...dan paling tidak pun Tuhan kurangkan kesakitan itu...so pader sesaper yang dah tanam azam untuk jadik Sado katanya....jangan jadik macam nie ek...hehehe...



Jangan Malas Nak Workout k....
Aper-aper pun Selamat Berusaha dengan azam-azam kome semue yer...and Amir doakan semoga yang dihajati dan diazamkan akan tercapai...Pray for Me too...:-)

Himnaeseyo...Ganbatte...Caiyoo...!!!




Byeee.....;-P


Sunday, December 18, 2016

#29 We R Who We R....rite...?!

Haiiiiii....;-P


[Mode : Let's Do The Test...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Amir ujung-ujung tahun nie lagi banyak kerja nak di settlekan...sampai nak kuar dengan En Mel pun tak berape nak sempat....merajuk mamat tu...hehehe...Nasib Baik Amir pandai pujuk....;-P


I Am A Persuader...Am I...? 
Pada Amir...kita adalah siapa diri kita...kekadang biler Amir baca post kengkawan...terlalu banyak nyer complicated yang berlaku dalam dunia PLU nie...I mean...we all looking for love...and it's hard to find someone that can love us...the way we are....ader yang terpaksa menipu untuk meneruskan sisa-sisa hidup sebagai PLU nie *cewah....It's not right, but it's okey...bak kata mendiang Whitney Houston kan...

And ader yang terpaksa duduk didalam closet...sebab nak menjaga maruah dan nama keluarga...and again...It's okay...as long as you don't do something drastic...tak perlu lah ishtihar yang diri nie Ateis and Gay just to express yourself...stay in the closet...if it's make you comfortable...

Ader yang tak suker dengan cara penulisan kita....sebab anggap kita nie dah melampau dan agama pun tak ajar begitu....but then again...who we are to be judge...Let's Yang Maha Esa jer judge kita...kan kita dipertanggungjawabkan dengan setiap aper yang kita buat....separate love not hate...ok...make some noise guys....;-P



Ready To Make A Noise...
Aper yang Amir tulis kat sini adalah satu perkongsian hidup Amir terhadap masyarakat yang sekepala dengan Amir...yang di mana di dunia nyata...Amir terpaksa menyorok didalam 'Almari' dan di dunia maya nie lah...Amir dan kengkawan semua...menempatkan diri untuk meluahkan segalanya yang terbuku di benak fikiran ini...*gaytuh ayat...tak bole blah...huhuhu...;-P

Yang penting...we are not the bad guy...we just insan kerdil yang berjuang untuk meneruskan sisa-sisa hidup nie....and we deserve a happy ending...like a fairy tale...or if not...sebahagia yang boleh jer...and we doesn't expect much...k...face it...;-)

Oklah...stop melalut...So back to the real story....in this post....Amir nak kongsikan satu personality test yang Amir buat baru-baru nie...benda-benda macam nie bukannyer khurafat....tapi lebih kepada ujian psikologi kita....sebab kekadang tu kita bukannyer kenal diri kita sangat....so ujian-ujian psikologi macam nie lah yang boleh membantu kita....kita buang maner-maner sifat yang buruk dan kekalkan maner-maner sifat yang baik....so, here we goes...

Sila perhatikan satu gambarajah abstrak pokok di bawah nie and tanpa membuang masa...terus lah pilih salah satu yerk...


Pilih...Jangan Tak Pilih....
Ok...mengkeme semua dah pilih....? Kalau udah....nie lah jawapan nyer....


Nombor 1

Anda seorang yang pemurah dan bermoral. Anda selalu berusaha membaiki diri. Bercita-cita besar dan mempunyai standard yang tinggi. Orang lain mungkin merasakan susah berkomunikasi dengan anda, tetapi bagi anda, sebenarnya susah untuk anda menjadi diri sendiri. Anda bekerja dengan sangat kuat tetapi tidak mementingkan diri. Anda bekerja kerana anda ingin mengubah dunia. Anda berkemampuan untuk mencintai orang sehingga mereka menyakiti anda. Sekalipun demikian, anda akan masih menyintainya. Hanya sedikit orang yang dapat menghargai segala yang anda lakukan. 

Nombor 2

Anda seorang yang menyeronokkan dan jujur. Anda sangat bertanggungjawab dan suka menjaga orang lain. Anda percaya bahawa kita perlu sentiasa bersikap jujur dalam setiap pekerjaan. Anda mempunyai personaliti yang baik dan orang akan cepat mempercayai anda. Anda juga bijak serta cepat berfikir. Sentiasa ada cerita menarik untuk anda kongsikan.

Nombor 3

Anda seorang yang bijak dan suka berfikir. Anda adalah pemikir yang hebat. Bagi anda, akal fikiran dan idea adalah sangat penting. Anda suka berfikir mengenai teori dan pandangan anda berseorangan. Anda juga jenis orang yang introvert. Anda hanya dapat menyesuaikan diri dengan orang yang suka berfikir dan belajar seperti anda. Anda juga banyak berfikir tentang moraliti. Sentiasa cuba melakukan yang elok pada fikiran anda, sekalipun majoriti menentang anda.

Nombor 4

Anda seorang yang perseptif dan berfalsafah. Anda unik dan berbeza dengan orang lain. Anda juga seorang yang mengikut naluri dan aneh sedikit. Selalu disalahanggap oleh orang lain, dan ianya menyakitkan hati anda. Anda perlukan ruang untuk diri anda. Kreativiti anda perlu diasah, dan ianya memerlukan anda menghormati orang lain. Anda adalah orang yang dapat melihat baik dan buruk dalam hidup dengan jelas. Anda sangat emosional.

Nombor 5

Anda jenis yang yakin dan menguasai keadaan. Anda sangat berdikari. Prinsip hidup anda 'Saya akan lakukan dengan cara saya'. Anda seorang yang bergantung pada diri sendiri dan tahu bagaimana untuk menjadi tabah pada diri sendiri dan orang yang anda cintai. Anda cukup tahu apa yang anda nak dan anda tidak takut untuk mengejar impian anda. Satu perkara yang anda perlukan dari orang lain ialah kejujuran. Anda juga cukup kuat untuk menerima kebenaran. 

Nombor 6

Anda seorang yan baik dan sensitif. Orang lain cepat dapat bergaul dengan anda. Anda mempunyai ramai rakan dan suka membantu mereka. Anda mempunyai aura yang baik sehingga semua orang gembira untuk berada di sisi anda. Setiap hari, anda memikirkan cara memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik. Anda mahu menjadi lebih menarik, tersendiri dan unik. Lebih daripada orang lain di dunia, anda sangat memerlukan cinta. Malah termasuk mencintai orang yang tidak mencintai anda.

Nombor 7

Anda seorang yang ceria dan sentiasa gembira. Anda sangat sensitif tetapi juga sangat memahami. Anda pendengar yang baik dan tahu untuk tidak bersikap menyebelahi sesiapa. Anda lebih terbuka dengan orang yang baru anda kenali dan di majlis-majlis. Anda sangat kebal daripada stress dan sangat jarang untuk merasa bimbang. Kebiasaaannya, anda sentiasa relaks. Anda sentiasa ada masa untuk berseronok dan tidak hilang tujuan.

Nombor 8

Anda seorang yang menawan dan bertenaga. Anda seorang yang menyeronokkan dan tahu untuk membuatkan orang ketawa. Anda sentiasa tenang dan selesa menjalani kehidupan anda. Anda seorang spontan dan enthusiastic. Tidak pernah mengatakan tidak kepada cabaran baru. Biasanya anda akan mengejutkan orang sekeliling anda pada akhirnya. Tetapi, itulah anda. Sentiasa menjadi diri sendiri. Mempunyai banyak minat dan jika menunjukkan minat pada sesuatu, anda akan cuba buat dengan sebaik mungkin.

Nombor 9

Anda seorang yang optimistik dan bernasib baik. Anda percaya bahawa hidup adalah satu anugerah dan sentiasa cuba untuk mencapai sebanyak mungkin dan meletakkan anugerah ini pada tempat yang sepatutnya. Anda sangat bangga dengan pencapaian anda. Anda juga sentiasa bersedia untuk setia dengan orang yang anda sayang. Anda mempunyai pendekatan hidup yang sihat. Anda gunakan sebarang peluang untuk memaafkan, terus belajar dan membesar kerana anda percaya hidup adalah terlalu pendek untuk membiarkan ianya berlalu begitu sahaja.

Hah...ade kene mengene tak dengan diri mengkema...well, Amir punyer adalah Nombor....? Hihihi biarlah rahsia dulu....kalau nak tahu gak tanyer lah kat ruang komen tu...and tengoklah kalau Amir nak bagi jawapannyer....hihihi...*Larikkkkk....

By the way....En Mel No 8....dan Amir raser 90% adalah betul....sebab macam tu lah perangai En Mel...huhuhu...*matila kalau En Mel bacer post nie sebab pecah rahsia....;-P

Oh...by the way....layan lah video nie ek....;-P


video


Psst : Sedih betul Running Man nak tamat siaran nye penghujung Januari 2017 nanti...uhuk...uhuk...uhuk...;-(





Byeeee...;-P


Monday, November 14, 2016

#28 Telepathy...

Haiiiiii....;-P


[Mode : Read My Minds...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Amir biaser lah...sibuk memanjang jer...kerojo boh...huhuhu...gempak tak tajuk tu...macam fe feeling Professor X jerk kan...well, tajuk tu ader kaitan dengan kehidupan Amir nie...terutama pasal En Mel...;-P


Yeah...En Mel...
Tapi sebelum Amir nak story pasal hal tu...Amir rasa Amir nak story skit pasal kehidupan Amir dulu-dulu selepas Amir dah takde aper-aper hubungan dengan Mr H my-ex...actually, my first part of this post nie ader kaitan dengan Post (Reconnect) - En Kamen tu...so here we goes...

Part 1 - Sirih Pulang Ke Gagang...? Never Ever... 

Tajuk tu kan....klasik sangat...huhuhu...well let's begin...lepas Amir dah takder aper-aper hubungan dengan Mr H....kebetulan plak time tu dah abis belajar...Amir raser sangat sunyi and lonely....so untuk menghilangkan kesunyian dihati Amir (katanya la)....Amir mula berjinak-jinak dengan dunia sosial media...tapi time tu takder makner lah nak ber facebook, twitter, insta bagai...time tu ader friendster, myspace...and kalau nak berchat pun pakai MiRC ajer...*see...how old I am....Amir dan Nu'man dah veteran yer....hahaha...;-P


Amir and Nu'man memang dah Veteran....But we still Hung rite...?!
So back to the story....Amir mula membuat profile kat friendster....gigih blaja mencantikkan profile dengan pelbagai editan...sehingga profile tersebut nampak sangat ke obvious san PLU nya...huhuhu....sampai lah one day tu ader mamat cute nie nak add Amir...well...besar tapak tangan, nyiru hamba tadahkan...aper lagik...Amir terus approve kan jer...nama mamat nie Amir panggil Tuah jer kat sini...

Well...Tuah nie memang cute...and Amir selalu stalk profile die jerk...*matila stalker...tapi tak pernah nak berprivate masej bagai...until one day Amir tengok profile die...ader pic die tengah sambut birthday die...so Amir beranikan diri wish birthday kat dier...and die reply...so start dari situ kami mula terus bermasej di friendster...and from masej kami berjumpa, berkenalan...dating until one day die nak jadikan Amir nie BF die...so long story short kami declare....

Tapi sayang...kami sempat bercouple dalam maser tak sampai 3 bulan pun...sebab utama....die mintak clash...die kate kami takde chemistry and die dah terpaut dengan orang lain...well...tak yah cakap lah maser tu Amir camner....sangat sedih...raser kecewa...depression giler...yerlah ku sangka kan panas sampai ke petang...rupernyer ribut salji di tengah hari...cewah...tapi actually, dalam hati kecil Amir...Amir dapat agak yang si Tuah nie maser kami couple...die ader pasang lain...sebab banyak kali terkantoi...and Amir maser to innocent sangat...dapat tahu simpan dalam hati jerk...so pergilah Amir membawa hati yang lara...cewah...kekeke...;-P

But...you know what....what goes around come around....2 bulan lepas clash tu...which is at that time Amir dah moves on dah pun...Tuah masej balik kat profile Amir cakap yang die nyesal tinggal kan Amir...die nyesal taknak jaga hati dan perasaan Amir...yang bf die dah tinggal kan dier sebab bf die dah curang kat die...and bla bla bla....and the most important things...die nak Amir jadik buah hati die balik...dan sudi memaafkan segala kesalahan die yang konon nya tak mengenal mana kaca mana permata...Amir jawab satu patah perkataan jer kat masej die...and it is...a big....NO!!!!!

So moral of the story....yang dapat Amir blaja dari kehidupan nie adalah....blaja lah menghargai orang yang menyayangi kita...I mean bile dah melepas jangan nanti kita nyesal plak....kita bukan Doctor Strange yang ader power boleh undurkan masa yer...nasihat nie terpakai jugak untuk diri Amir which is the second story about En Mel pun berlaku....;-P

Part 2 - Telepathy...

Ok...Amir nak story skit pasal perkembangan perkenalan Amir dengan En Mel...for your information...kami masih tak declare lagi yer...bagi kami let's its goes by the flows...rileks...cool...huhuhu...

So back to the title above...Amir tak tahu lah nak cakap yang nie satu kebetulan atau bukan...tapi kami kerap buat sesuatu atau fikirkan sesuatu yang sama...bukan sekali dua benda nie berlaku...tapi acap kali...like we have telepathy...yang boleh membaca gerakan atau pemikiran satu samer lain...

Biar Amir bagi contoh...ade satu hari tu kat umah Amir tengah tengok youtube...lagu kumpulan SISTAR - Give It To Me...well, as I said before, Amir jarang tengok lagu-lagu K-Pop...tapi but once kalau Amir minat sesuatu lagu tu...Amir akan kerap dengar atau tengok Video Music lagu tu...and then En Mel tipon Amir...die tanya Amir tengah buat per...Amir cakap tengah tengok youtube tanpa beritahu die video aper yang Amir tengah tengok...and die pun terus reply cakap yang dier pun tengah tengok youtube lagu SISTAR - Give It To Me...Amir like what the...I mean we are watching the same video...


Telepathy...? Huh...
Ader satu lagi kes tu...Amir tengah kat opis lapau perut...time tu dah nak lunch hour...Amir plak dah tak ambik sarapan skang nie sebab tengah amalkan Intermittent Fasting ( <= Klik Sini Kalau Nak Tahu Yerk...;-P ) tiba-tiba die muncul kat depan bilik Amir ajak lunch samer-samer...I'm quite surprise sebab Amir memang tak pernah kuar makan lunch samer-samer dengan En Mel sepanjang perkenalan kami....biasernyer kalau time lunch kami kuar makan dengan kawan-kawan dekat department masing-masing jer...kalau dinner jer baru kami berdua kuar makan samer...sometimes En Mel jemput Amir...sometimes Amir jemput dier...

And lagi satu kes...time petang Amir tengah nak bukak pintu kereta time nak balik kerja...tiba-tiba En Mel muncul ajak Amir temankan dier pi Gym which to my surprise at that time Amir memang nak ke Gym pun...maser tu Amir rasa pelik gak sebab setahu Amir yang En Mel nie tak berminat nak ke Gym sebab biasernye time petang lepas kerja die akan bermain Futsal dengan member-member department die...so Amir tanya lah die naper nak ajak Amir pi Gym...and die cakap hari nie die tergerak hati nak ke Gym dengan Amir...

Well...ader beberape perkara lagi yang berlaku seperti kami cakap benda yang sama at the same moment....buat something yang sama at the same moment...yang membuat kan Amir terpikir adakah kami nie ader kuasa telepathy...huhuhu...atau mungkin we are belong together...who knows...?!

PS : Ader tak perkara-perkara macam nie pernah berlaku kat mengkeme semua...?



Byeee....;-P