Wednesday, November 11, 2015

#15 Weird or What...?!

Haiiiiii....;-P


[Mode : Remembering the past...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Baru-baru nie Amir tengoklah satu video nie kat youtube tittle 'weird things gay couple do'...so bile dah tengok video tu...teringat plak Amir kat Mr H masa kami bercouple dulu-dulu...and by that inspiration video Amir dapat idea for this entry...;-P

So in this entry Amir nak berkongsikan pengalaman Amir masa Amir still bercouple dengan Mr H dulu-dulu...ramai orang ingat yang PLU couple nie always romantic sepanjang masa...but the reality is kami masa bercouple dulu pun kekadang buat something yang weird (for some people la)...yang kekadang tu bila Amir pikir balik macam nak ketawa dan rasa mengarut pun ada...so Amir akan senaraikan beberapa perkara yang bagi Amir macam weird things yang kami buat ketika itu as a couple...so if you guys rasa macam biasa-biasa ajer dont blame Amir coz...as Amir mention tak semua orang rasa benda tu weird kan...huhuhu...;-P


So let's begin....
So let's begin....

1. Panggilan Manja Ketika Marah atau Bengang.

Amir dan Mr H kami ada panggilan khas ketika kami marah atau bengang kat satu sama lain...Amir akan panggil Mr H 'Usako'...dan Mr H akan panggil Amir dengan panggilan 'Chot'...Naper Amir panggil Mr H Usako dan Mr H panggil Amir Chot...? Ok guys, the story are...Mr H nie suke sangat pakai pakaian jenama Playboy...dan playboy kan trademark die Arnab...and arnab plak dalam bahasa Jepun dipanggil Usagi...jadi camner plak terbit perkataan Usako...? Well, one day tu Amir tengoklah citer Sailor Moon, and watak boyfriend Usagi si Momoru (Tuxedo Mask) tu suka panggil Usagi tu Usako bile Sailor Moon buat perangai bukan-bukan and Amir terus dapat idea nak panggil Mr H dengan panggilan Usako...so sejak hari tu Amir bile macam bengang kat Mr H mesti Amir akan Panggil Mr H Usako....and Mr H mesti paham biler Amir panggil die Usako, Amir mesti tengah marah time...huhuhu...;-P

Well, untuk kisah Amir plak...Kat rumah yang kami sewa ketika blaja dulu ader seekor kucing jiran kami yang comel...Amir nie sebagai peminat kucing yang setia katanya...suka sangat bermain dengan kucing tu...and kucing tu tuannya bagi nama Chot...oleh sebab Amir nie suke sangat kucing tu...tu yang Mr H kalo Amir macam malas nak layan die or die bengang dengan Amir ...mulalah die panggil Amir Chot...

2. Bayar Makanan dan Pilih Tempat nak Makan.

Ok...kami selalu gaduh bab nak bayar makanan kalau makan kat luar terutama kat kedai mamak... Amir tak pasti pernah citer kat you guys atau tak sebelum nie tapi yang pentingnya Mr H nie anak orang yang agak berada lah jugak...tiap kali Amir nak bayar makanan tiap kali gi makan, mesti tau-tau ajer die dah bayarkan...kalau orang lain mesti cakap, 'bestlah BF kau bayarkan makanan." Tapi bagi Amir...itu macam menjatuhkan maruah Amir sebagai orang lelaki...I Mean, Amir seorang lelaki, and I dont need your money...I can provide it to myself...so kekadang tu yang kelakarnya kiteorg siap berebut ke kaunter nak bayarkan makanan kami.

Kami bertekak nak pilih tempat nak makan pun satu hal gak...Mr H nie ada satu perangai bile kami nak pi makan and naik kereta...mesti akan jadi kes camnie :

Amir : H, nak kat ner?
Mr H : Ikut suke Mir la, H ikut jer...
Amir : Hmm...Pi Mamak?
Mr H : Tak mau la...boring asyik mamak jer...
Amir : Abis tu, nak kedai makan Thai?
Mr H : Tak nak lah baru semalam pi sana...
Amir : Dah tu nak pi makan mana?
Mr H : Mana2 jer lah...Mir pilih jer...H Ikut...
Amir : Dah tu pi fast food nak?
Mr H : Tak Maulah...too much fat...
Amir : Usako...!!!! Kan senang kalau Usako jer yang pilih dari mula....!!!

Sakit hati tak kalau kes camnie jadi kat you guys...Amir selalu bengang dengan Mr H kalau bab pilih tempat nak makan nie...Die suruh Amir pilih Tempat makan tapi ade ajer alasan yang die tak nak makan kat tempat tu....Sakit hati tul...:-(

3. Suka Pinjam Barang dan Letak Merata-rata.

Amir suka pinjam barang-barang Mr H such as stationary punyer alatan macam pen ker...marker ker...highlighter ker...and pastu mesti Amir letak kat mana-mana tah...and then bile Mr H nak guna mesti Amir kelam kabut cari ataupun curi-curi lari dari dia...hihihi..;-P

Mr H : Chot maner letak marker H? (sambil geladah pencil case dia.)
Amir : Eh? Ader ker Amir ambik? (Dah tau die bengang sebab panggil Amir Chot ;-P)
Mr H : Dah jangan nak buat hal...cepat cakap letak mane marker tu?
Amir : Amir dah letak ka pencil case H lah...(sambil senyap-senyap kuar dari bilik.)
Mr H : Eh? Yer ke? Takder pun H carik nie...?
Mr H : Chot...Chot...Chot...!!! (Amir dah lesap pun dari bilik.)

4. Pakaian.

Kami nie kekadang suka beli baju yang sama...terutama T-shirt...kalau kuar outing, mesti beli baju yang sama...kekadang tu tak rancang pun beli baju yang sama...and bila nak kuar outing kekadang tu terpakai baju yang sama...

Amir : Cepat lah H, dah lambat nie...
Mr H : Ok-ok...I'm coming...
Amir : La...pi tukar baju lain...naper lah pakai baju yang sama?
Mr H : Mir lah pi tukar...
Amir : Tak mau...sape yang pakai dulu baju nie...
Mr H : Yerlah...yerlah...H pi tukar...tapi tuk pengatahuan Mir, H lebih hensome pakai baju nie.
Amir : Sebab tu lah Amir suruh tukar...(cakap perlahan-lahan.)

Sila Tukar Baju Anda...

Kalau bab membasuh baju plak...

Mr H : Mir nak pi mana tu?
Amir : Nak basuh baju...naper?
Mr H : Jap-jap. (sambil bawak baju menimbun dalam bakul.)
Mr H : Tolong basuhkan sekali ek....(buat muka simpati.)
Amir : Basuh lah sendiri...bukan susah pun...ader washing machine kan...
Mr H : Tolong lah...itu kan tugas seorang BF...
Amir : Usako...Ini dah jadik tugas seorang bibik dah nie...!!!

Dan yang paling best sekali....

Amir : Eh? maner seluar dalam Amir? Tadi rasernyer ader maser baru angkat kat ampaian.
Mr H : Nie die..(sambil tunjuk seluar dalam yang die pakai...)
Amir : Kan ader seluar dalam sendiri...naper pakai Amir punya...?
Mr H : Sajer...kater BF kan...lagipun ini boleh mengeratkan kasih sayang...
Amir : Banyaklah kasih sayang...kalau ader kurap tak ke naya Amir...
Mr H : Amir kan dah belek segala bagai segala tempat...Pernah ker Mir jumpa kurap ataupun panau?
Amir : Macam lahabau jer ayat...!!!

So situasi kat atas tu mungkin bagi orang lain takder aper-aper...tapi bagi Amir sesetengah tu memang weird...terutama jika kita bercoupled...tapi itu semua dah tinggal kenangang jer bagi Amir...and kat bawah nie Amir bagi satu video yang Amir rase sesuai dengan situasi Amir kat atas...sesetengahnya sama...sesetengahnya tak pun....;-P



Byeee....:-P


14 comments:

  1. Hahaha. Sumpah cute part pakai seluar dalam tu. Mirr rindukan dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cute ker Nov? Huhuhu ;-P

      Amir tak nafikan yang Amir masih lagi teringatkan die...lagi2 jika ada something trigger utk ingat kat dia...but then...hubungan kami dah jadi history dah pun...so Amir dah closed the book and go on with my life...aper yg Amir nukilkan hanyalah tinggalan sejarah dan satu experienced dlm hidup Amir...

      Delete
  2. Ohoiii manis nya percintaan kamu Amir ...
    tapi emmm di mana Mr H sekarang ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bleh manis2 sgt Nu'man...nanti kene kencing manis..huhuhu...Alah Nu'man ngan Dollah aper lah kurangnye gak...

      Mr H ada di Sebuah negeri di Pantai Timur...well, baru-baru nie Amir ader terserempak dekat Instagram dia...tapi Amir just tengok jer lah...lebih2 malas...biarlah dia dengan kehidupan dia...

      Delete
  3. Amir simpan lagi ke spender tu? hahaha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de dah pun simpan lagi...kalau ader pun dah jadik sotong kering dah...huhuhu..;-P

      Delete
  4. Hehehhe...romantiknya..tak ada jodoh yang panjang dengan Mr H, mungkin ada jodoh dengan yang lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Romantik ker Mr ML...? Boleh lah kot...tapi tulah pasal...jodoh tak berpanjangan...jadi lah pungguk rindukan bulan jawabnya...;-P

      Delete
  5. Biarpun dah jadi sejarah tapi tetap 'manis' untuk dibaca..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejarah tinggal sejarah jer Kamen...manis dibaca tapi pahit dihati...

      Delete
  6. wow...huntong ad kenangan manis...kikiki...xreti nk komen bnyk2...
    oh ye,npe xltk link blog ni kt profile blogger?ssh tul nk cr...uhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...tinggal kenangan jer Mr WK...tapi kan link tak mau kuar lah kat blogger profile...lagi pun profile Amir tu mesti die link kan ke Profile Google+...

      And one more thing...kat blog Mr WK....dekat widget blog's I'm following tu kan Mr WK dah letak link blog Amir....mungkin Mr WK tak perasan kot....huhuhu...

      Delete
  7. Yessssss suko cm tu,,,,,,,kasar tp only we know wht inside of heart,,,pergh,,JIWANG

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yap Za...kasar dan mengaum....huhuu...;-P

      Delete