Tuesday, February 9, 2016

#19 I Don't Like It...Another Amir Facts...

Haiiiiii....;-P


[Mode : Duh...]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Well, Amir nak ucapkan Happy Chinese New Year pada readers yang menyambut Chinese New Year....eh, ader ker...? Hihihihi...;-P

Rite...in this post....Amir akan continued sikit tentang diri Amir....but this time Amir akan kongsikan tentang perkara yang Amir tak minat plak....atau pun sesuatu perkara yang membuat Amir bengang dan rasa macam what the hell...

Ok...tanpa membuang masa...let's know aper yang Amir tak gemar kan nie....

Let's Get It Started...

1. Amir tak suke makanan yang berbau yang tak berapa enak di hidung nie...seperti cencaluk *matilah orang Melaka tak minat cencaluk, tempoyak....jering dan petai....mesti ada yang cakap, itu kan semua makanan tradisi orang Melayu...meh, still don't like it...

2. Amir tak minat makan durian dan ciku....buah-buahan tempatan yang lain Amir akan bedal jer....hehehe...Amir tak minat dengan durian bukan pasal bau buah tu ek....Amir ader kes masa kecil yang melibatkan buah durian...di mana Mak Amir menceritakan yang Amir pernah kene hempap dengan buah durian...so since that time....Amir dah mcm fobia plak dengan durian nie...;-P

3. Tak suka makan ikan darat kecuali ikan keli...huhuhu...itupun belajar makan ikan keli masa bercouple dengan Mr H dulu...kalo tak jgn harap nak makan ikan darat nie...

4. Tak suka cuaca panas...sebab tu Amir nak sgt dipindahkan ke tempat Kidd tu...hehehe...

5. Ini yang PALING Amir tak gemar...Amir tak suker LIPAS....that's it....I'm done with that things...

6. Amir paling tak suke bile rumah atau meja Amir kat ofis Amir bersepah...to put this thing simple....Amir tak suka sifat pengotor dan suka bersepah-sepah nie....thats why rumah Amir sentiasa berkemas dan tersusun rapi...Amir memang pantang sifat pengotor tak tentu hala nie...kalau time belajar dulu...sanggup nie cari rakan sebilik yang jenis pembersih nie jugak...coz you know lah lelaki str8 nie....susah nak jumper yang jenis pembersih nie...Nasib baiklah masa dah masuk 2nd sem....Amir dah sebilik dengan my-ex Mr H tu....die tu pembersih orgnyer yer....hehehe...

7. Amir tak suka bangun lewat....yes...even hari cuti pun Amir bangkit awal...biasernyer lepas subuh Amir jarang tidur balik....except time Amir sakit....tapi bile dah bangkit awal tu mula lah kang bile lepas zohor wajib sambung tido jadi ulau sawa balik....hehehe...

Dapat Tido Tengah Hari Camni kan Best....;-P

8. Amir tak suke makan lepas pukul 11 malam....yes kalau ader member-member Amir ajak lepak kedai mamak lepas pukul 11 malam...conform Amir tak ikut....kalau ikut sekali pun Amir akan minum ajer...makan...bolayan....

9. Amir tak suker orang yang moody tak tentu pasal...terutama kalau die ada masalah...pastu orang lain yang jadi mangsa dengan sikap moody die tu...maaf cakaplah, perkara nie selalunyer orang pompuan lah berperangai moody tak tentu pasal..I know ianya melibat kan hormon yang tak stabil...tapi really girls, jgn lah jadikan orang lain sebagai mangsanya...PS : perkara nie selalu terjadi kat Amir sebab bos Amir tu pompuan...and that's why Amir tak suker pompuan jadik ketua nie...emotional tak tentu pasal...huh...

10. Amir tak suka orang yang bermuka-muka nie...depan cakap lain....belakang cakap lain...dan juga Amir tak suka orang yang kipas- mengipas nie....kalau ada staff bawah Amir yang start mengipas Amir....conform Amir akan reject awal-awal...tapi selalunyer, Amir kalo ader staff bawah baru masuk kerja or pindah ke department Amir...Amir akan warning awal-awal bahawa sebarang budaya kipas-mengipas tidak akan dilayan sama sekali... 

11. Amir paling tak suka orang yang gemar menghina dengan kekurangan dan masalah yang dihadapi oleh orang lain.. kita patut bersyukur dengan aper yang kita ader...dan tak perlulah kita nak cakap orang tu gemuk lah....itam lah...pendek lah...boroi lah...tua lah...berpenyakit lah....I mean, what the hell...ko tu manusia perfect ker sampai nak memperkecilkan orang lain...benda nie selalu berlaku kat PLU yang bajet meletup...kalau kita tak suker kan org tu...sebab die bukan taste kita...kita cakap lah elok-elok...yang kita nak kawan jer dengan die...dan tunjukkan kesungguhan yang kita nak berkawan dengan dia...jgn lah kita suka menghina orang lain...*sigh...

12. Tak suker tengok orang / couple bermanja-manja...jeles...hahaha...*mampuih lah kene bahan jap lagi....:-P (Actually bukan tak suker pun....cumer jelous jer....kikiki)

Jeles tul tengok situasti camni...;-P

Orait itu sahaja benda yang I Don't Like it....yang menjadi sebahagian daripada sifat Amir nie...so sebagai bonus....Amir kongsikan kan Anime Yaoi Kirepapa OVA 1 & 2 dengan english sub....serta animation PLU story bertajuk Dirty Paws kat semua...

Yaoi - Kirepapa & Animation - Dirty Paws

video

Kirepapa OVA Episode 1 (English Sub)

video

Kirepapa OVA Episode 2 (English Sub)

video

Animation - Dirty Paws

Amir harap korang enjoy dengan Yaoi - Kirepapa & Animation - Dirty Paws nie k...itupun kalau korang intrested lah...huhuhu...;-P


Byeee...<3


20 comments:

  1. Saya pulak ..paling tak suka ..kalau cakap dengan orang tue ..orang tu buat muka tak ensem. Hey Nu'man kot ..takkan x sudi nak senyum dan bertentang mata .. kita tergoda awak .. muahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi lepas nie conform kalau nak ckp dgn Nu'man kene tenung betul2 mata Nu'man...huhuhu...

      Delete
  2. Benci lipas!! Haha..mari la sama2 kita menentang lipas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes tul tu...mari hapuskan lipas...kikiki...

      Delete
  3. haha..pernah terbaca kat mane ntah...lipas ni..kalau mase die berjalan..nama dia lipas...tp kalau dah terbang "tu babi namanya... though aku xtakut lipas..haha...

    rugi baqang xmkn durian, tempoyak....hilang nikmat dunia (selain dr nikmat ehem2)....( Just wondering, dah pernah try ke mkn? or just xsuka sbb rasa cm xsuka?

    2nd part ni ada banyak yg aku xsama dgn hang mir...so kena ada part 3 la plak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir bukan tak suka durian semua tu sebab tak suka makan sgt pun...kekadang tu ada lah jugak mkn..tapi...sgt jrg la...cuma nya...Amir pasti memilih untuk tak mkn benda tu kalau ada pilihan yg lain...

      Takpe bro...kita manusia tak semestinya sama sahaja...kekadang perbezaan itulah yg mendekatkan kita....

      Delete
  4. ehhh banyak persamaan hahahaha acah jooo,,,tp no 1, 2 kita sama kecuali buah ciku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...takpe tak same pun za...yg penting Amir nak sgt pindah kat tempat za tu...kikiki...

      Delete
  5. Hai Amir...banyak juga persamaan kita..hahaha..part yang bangun awal tu memang dah terdidik dari kecik, walaupun tido lewat tapi kena juga bangun pagi-pagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bangun awal nie membuka pintu rezeki katanya...paling best kalau dapat buat solat sunat dhuha kan Carl....;-)

      Delete
  6. Yeay x suka lipas.. hahah.. aku kalau nampak lipas aku lari dulu pegi amik penyapu then aku kejar lipas tu.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. And kalau Amir nampak lipas...Amir akan cari spray ridsect dulu dan spray bagai nak rak...kikiki....

      Delete
  7. aku pun sebenarnya tak makan ikan keli, time kat asrama dulu rela makan nasi dengan sayur air je kalau lauk haritu ikan keli. Sekarang ni baru belajar untuk suka sebab kesayang suka. Konon. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah Nov...samalah kita....Amir dulu blaja makan ikan keli tu pun sebab orang kesayangan jugak...huhuhu...

      Delete
  8. lipas?? hurm.. aq depan org cover macho..konon bajet2 berani tp bila aq dgn org yg aq kenal.. memang meremang 1 bdn.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir memang benci itu serangga...dulu masa blaja kat U...Amir ada ambik subjek Entomologi...and bila nak kene collect insect lipas untuk buat pembedahan...Amir plak pi collect MC hari tu....kikiki...

      Delete
  9. No. 11, lagi tak bleh blah kalau yang menghina tu pun sama dengan orang yang dihina. Mesti rumah dia takde cermin..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa lah tu Kamen...orang suka memperkecilkan orang lain conform memang tak pernah cermin diri sendiri...

      Delete
  10. no. 1 sangat bertentangan dengan Unknown ! I like all of that ! Memang penggemar setia ! Budu cencalok semua tu omg ! Sedap gila !

    kiter pun tak suka lipas. geli ya amat. lagi2 lipas terbangggg !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...Amir bukan nya totally yolak benda tu semua...cumanya...kalau ada pilihan lain...Amir akan makan mkanan lain tu...;-P

      Jom kita tubuhkan kelab 'Kami Benci Lipas' Mr Unknown....huhuhu....:-P

      Delete