Tuesday, May 19, 2015

#5 Personality Test...Pintu Mana Pilihan Korang..?

Haiiiiii....;-P


Hai guys...what's up..? Ceria kah kehidupan korang semua...? Mesti seronok kan bila ada orang yang boleh berkongsi keceriaan dan kegembiraan kita...which to be happen I'm not...Amir takde tempat or someone to kongsi kan kegembiraan Amir except uolls semua...


Everybody Have Someone To Lean Too...and I'm Not :-(

By the way, masa Amir tengah surfing on the net...Amir terjumpa satu website nie...which Amir put an intrested in it...website tersebut berkisar tentang Personality Test...and Amir pun buat lah salah satu test tersebut...So after the test tu, aper yang result tu beritahu kat Amir adalah hampir 90% betul...or is it? ;-P

Wohoo...You Are Right...But It's Only 90%... ;-P

Whatever pun, Amir terasa teringin nak kongsikan test tersebut dengan korang semua...so why not uolls take the test k...and see if it match you personaliti....

Take The Test...Goddamn it....

Ok Class...get ready...the test start now...;-P

PILIH SALAH SATU PINTU DESTINASI ANDA 

Pilih Salah Satu Pintu Yang Menuju Ke Destinasi Korang...k....

Gambar di atas memaparkan enam pintu gerbang yang menuju ke beberapa destinasi yang berbeza. Gambar-gambar ini telah diterapkan beberapa elemen yang secara tidak langsung boleh menerangkan minat dan juga personaliti seseorang.

Apa yang korang perlu lakukan adalah memilih salah satu destinasi yang korang rasa selesa dari gambar diatas, kemudian korang boleh baca butiran berdasarkan nombor yang telah diberikan di dalam artikel dibawah...give it a try okay...;-)


Pilihan 1 - Kebebasan
  • Korang merupakan seseorang yang sukakan kebebasan.
  • Korang memerlukan ruang dan masa untuk melakukan sesuatu perkara mengikut adunan tersendiri.
  • Korang adalah jenis yang suka berdikari dan suka melawan tetapi bagi korang pergaduhan bukanlah sesuatu yang bijak
  • Korang sukar untuk menerima seseorang atau sesuatu yang baru.
  • Tekanan adalah perkara yang korang benci kerana korang suka menikmati kehidupan.

Pilihan 2 - Individualiti
  • Korang jenis yang suka bergerak secara bersendirian.
  • Suka memerhati, berfikir dan menyelesaikan perkara yang bermain di benak fikiran korang.
  • Korang seorang unik dan mempunyai perspektif yang mendalam dalam sesuatu perkara.
  • Korang melihat dunia dalam cara yang unik, dan orang sekeliling korang boleh bermanfaat darinya.
  • Korang seorang 'loner' tetapi anda boleh menjadi rapat dengan seseorang tetapi ia akan mengambil sedikit masa.


Pilihan 3 - Berwarna-warni
  • Hidup korang penuh dengan keceriaan kerana korang adalah seorang yang ceria.
  • Korang suka berinteraksi dan orang sekitar korang senang untuk berinteraksi dengan korang.
  • Korang suka memulakan perbualan, dan bertanya banyak soalan.
  • Sifat ingin tahu korang yang tinggi menyebabkan korang belajar lebih dari orang lain.
  • Korang seorang yang cerdik dan dalam masa yang sama lucu.
  • Korang akan berfikir lebih bagi memastikan orang sekeliling korang dipenuhi dengan gelak ketawa.


Pilihan 4 - Menarik
  • Korang akan menjalani kehidupan yang menarik dan juga mencabar! 
  • Korang selalu melihat kehadapan di dalam hidup
  • Biasanya, apabila tiba masa untuk membuat keputusan, korang akan membuat keputusan tanpa berfikir panjang, tapi biasanya semua keputusan yang korang buat adalah sentiasa menjadi!
  • Peraturan adalah perkara yang kurang disenangi oleh korang dan dalam masa yang sama korang adalah seorang yang 'careless'.
  • Korang seorang yang spontan dan juga suka mencari keseronokan. 

Pilihan 5 - Kedamaian
  • Kedamaian dan keamanan antara perkara yang dipentingkan oleh korang.
  • Selain itu, korang juga seseorang yang 'low-maintainance'
  • Korang tidak suka diganggu atau dihalang.
  • Apabila tiba masa untuk membuat keputusan, korang akan mengambil keputusan yang paling mudah sekiranya boleh.
  • Korang tidak suka membebankan diri korang.
  • Orang disekeliling korang akan merasa sokongan yang korang berikan kerana korang seorang yang 'supportive'.
  • Korang terkenal sebagai seorang yang konsisten dan juga seorang yang melihat sesuatu secara menyeluruh.


Pilihan 6 - Sunyi & Tenang
  • Korang sukakan keadaan yang sunyi dan tenang. 
  • Korang boleh menghabiskan masa secara berseorangan tanpa merasa sunyi.
  • Korang ingin mengerti kesemua aspek yang timbul di dalam kehidupan korang.
  • Setiap perkara yang korang lakukan mempunyai sebab dan korang sudah berfikir dahulu sebelum membuat sesuatu perkara.
  • Kawasan yang dipenuhi orang ramai akan dielakkan oleh korang tetapi bukan bermakna korang tidak sosial.
  • Korang mementingkan perhubungan yang sejati dan suka berinteraksi secara berdua-duaan.

So...korang tergolong dalam golongan yang mana satu...? Amir tergolong dalam kumpulan....opsss..Amir malas nak story dulu Amir duduk kat pilihan yang mana satu...I will tell you nex time k....


Byeee.....<3 

21 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. No. 5. tapi macam tak kena je. Haha. maybe sebab gambar tak HD.

    Btw first pic tu dari movie pe? Zach efron.. gulp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amir dah try HD gambau tu...tapi pixel pecah...so gune jerlah original size....;-P
      No 5...same dengan Kidd lah....;-)

      Zac Efron...he's cute isn't it...Tak silap Amir nie documentary...Running Wild With Bear Grylls...

      Delete
  3. kita baru follow awak...hihihi...
    no. 5...errrr betul la kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai...welcome mr. kidd....;-)

      No 5..? Ramai yang intrested dengan no 5 ek...huhuhu...;-P

      Delete
  4. Nu'man could not decide ... I will take all the doors .. boleh tak ? Emmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr Nu'man tak boleh pilih ek...;-P How bout i'm chosing for You...huhuhu...

      Delete
    2. Then .. what it is ? Pilih la ...peliss

      Delete
  5. Aku pilih Matt Bomer..ekeke

    dilema antara no.2 dan 5..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr Kamen...pilihan bijak kerana memilih Matt Bomer...huhuhu...But he is PLU and already taken...How? ;-P

      Delete
    2. kalau macam tu Kamen pilih Amir...lebih kurang jer Matt Bomer

      ekekekeke

      :lariiiiiii:

      Delete
  6. Replies
    1. So you into no 5 and 2...Mesti Mr Unknown nie jenis suka kan kehijauan alam...;-)

      Delete
  7. nak masuk semua pintu selagi ade peluang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish...ish...ish...Mr Gibb nie seorang yang gopoh rupernyer...huhuhu...;-P

      Delete
  8. Kite baharu polow awak....saye pilih pintu nbr 6.n then saye rase99%betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mr Ismail...welcome bro...thanks for the following...;-)

      Delete