Monday, July 4, 2016

#26 Salam Aidilfitri...1437h...;-)

Haiiiiii....;-P


[Mode : Ready to Raya...?]


Hai guys...what's up..? Macam mana kehidupan korang? Ok...? Today...is 29th day dah berpuasa....adeer yang tinggal puase ker....? Hihihihi....jangan tinggal-tinggalkan puase yer....sebab kalau dah start tinggal puasa....memang kuranglah kemeriahan hari raya nanti....

So setelah penuh sebulan berpuasa...kini telah tiba pun hari raya....so macam mana kehidupan korang...? Banyak persiapan dah dibuat? Tahun nie Amir beraya di Melaka as usual and persiapan pun ala kadar ajer...al-maklumlah...economy tak mengizinkan....Tahun nie tema baju raya keluarga Amir adalah 'Berjubah di hari raya'...so gigih lah Amir cari jubah raya kat sana sini...so far Amir dah beli dua helai untuk diri Amir dan sehelai lagi untuk adik bongsu Amir yang masih bersekolah...Amir beli jubah style slim fit....but choiii kalau Amir nak pakai jubah raya style abang sado...as dalam mukabuku tue...hehehe....Nu'man sesuai lah pakai baju jubah Abang sado tu....or...mungkin Nu'man boleh pakai baju kelawar ibu mengandung jugak....*larikkkk.....;-P


Salam Aidilfitri dari Amir...;-)

Persiapan raya lain yang Amir dah buat....adalah beli jer kuih raya tunjuk-tunjuk tue...4 jenis....semuanyer tempah kat akak-akak kat opis nie ha...Mak Amir dah agak uzur...so tak bleh lah nak buat kuih muih macam dulu-dulu lagik...nasib baik lah akak ipar Amir ader buat kuih raya jugak...so dier akan tambahlah koleksi kuih raya kat umah Amir nanti.....and tahun nie ader kelainan skit rendang kami sekeluarga....sebab tahun nie Amir ader dapat 6 kilo daging rusa dari seseorang yang meminati Amir...so....kenduri rendang rusa lah kami kali nie...by the way, pasal orang yang meminati Amir tu....next time lah story ek....hehehe....kene tunggu lah jawabnyer...;-P

Ok cukupla story pasal persiapan raya nie....hari nie lepas solat terawikh Amir akan bergerak balik kampung dah...so dikesempatan ini Amir nak ucapkan Selamat Hari Raya pada kengkawan semua....dan maaf zahir dan batin...drive dengan selamat dan berhati-hatilah dijalan raya semasa pulang ke kampung nanti k....;-P



Byeeee....;-P


15 comments:

  1. Selamat hari raya amir..drive safe dan semoga selamat sampai..
    Amboi "seseorang yang meminati amir"..story pasal ex amir pon xabes cerita lg, nk kene tggu utk seseorang tu plak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya jugak buat Aries...same2 lah dengan Aries...jagalah keselamatan diri di hari raya ye...huhuhu...;-P

      Hehehe....story pasal orang yg meminati tu...akan dtg...huhuhu....story pasal ex....tu sekadar sejarah silam jer hihihi....;-P

      Delete
  2. selamat hari raya amir. semoga selamat sampai ke kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamt hari raya en Val...jaga kesihatan diri...dan moga Val pun selamat sampai ke destinasi yg dituju yer....;-)

      Delete
  3. Mir, ko balik raya mana? Sekejap je aku menyepi .. Kau dah ada yg diminati?.. Haih.. Nasib2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bro...selamat hari raya buat mu....Amir balik melaka la...

      Hehehe...org yg meminati jer....belum declare ape2 pun...

      Delete
  4. Selamat hari raya Amir, enjoy ur holiday!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya jugak buat Carl...;-)

      Delete
  5. amboihhh org minat dia terus dpt daging Rusa.. sedap x? selamat hari raya yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha...tak tahulah Shin...rezeki dtg bergolek katanya...boleh lah tahan daging rusa tu....

      Selamat Hari Raya jugak buat shin and family...

      Delete
  6. Amboi bertuah badan dapat daging rusa dari "admirer". Kita dapat daging manusia je. Hahaha. gurauuuuu. Selamat hari raya Amir. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu...lagi bertuah aper Nov dapat 'daging manusia'....;-P

      Selamat Hari Raya jugak Nov....;-)

      Delete
  7. Selamat hari raya amir !
    nak wit rayerwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya En Unknown....nak duit rayer meh ler dtg umah....huhuhu...;-P

      Delete
  8. Selamat hari raya haji...hahaha...lambat gila wish...

    ReplyDelete